Gerijpt vlees

Slagerij Taveirne Simmental

Simmental

Dit vlees is afkomstig uit Oostenrijk, is zeer mals en komt het beste tot zijn recht als u het grilt. De runderen gaan vanaf april naar buiten in de bergen waar veel kruiden tussen het gras groeien. De runderen eten dit op, waardoor je een lekkere smaak krijgt aan het vlees. In Oostenrijk voeren de boeren nog ouderwets, wat je ziet aan en proeft in het vlees: super lekkere gerechten, zelf bereide charcuterie en malse vleeswaren.

Slagerij Taveirne Montbéliarde

Montbéliarde

De Montbéliarde komt oorspronkelijk uit de Jura, een bergachtige regio in het oosten van Frankrijk dichtbij de Zwitserse grens. Het ras is voortgekomen uit het samenvoegen van meerdere lokale rassen met als grootste invloed het roodwitte ras, nauw verwant met Simmental. Terwijl in Zwitserland de Simmentaler en in Duitsland en Oostenrijk de Fleckvieh meer een dubbeldoelrassen zijn gebleven, is in Frankrijk de Montbéliarde vooral in de melkrichting gefokt, weliswaar met een goede bespiering. De Montbéliarde is een ras dat zich gemakkelijk handhaaft in eenvoudige condities.

Slagerij Taveirne witblauw

Witblauw

Het Belgisch witblauw is uitgegroeid tot een ras met internationale allure. Het werd uitgevoerd naar verschillende landen en dit sinds het begin van de jaren tachtig. Ondanks het succes is er ook controverse over het vleestype, dat zo ver werd door geselecteerd dat natuurlijk kalveren onmogelijk is geworden. Precies om die reden werd in Zweden zelfs verboden om nog langer met deze dieren te fokken. Laat dit een pleidooi zijn om opnieuw meer aandacht te besteden aan het oorspronkelijke dubbeldoel rund.

Slagerij Taveirne West-Vlaams rood

West-Vlaams rood

West-Vlaams rood is een Belgisch runderras ontstaan uit het 18de eeuws Kassels rode vee dat toen Frans-Vlaanderen en de grensstreek van West-Vlaanderen bevolkte. Het is een dubbeldoelras, en wordt zowel voor melk- als voor vleesproductie gehouden. Het gastronomische erfgoedvlees van het rood ras van West-Vlaanderen levert niet alleen mooie biefstukken, het vlees is ook ideaal voor allerlei vleesbereidingen en stoofpotjes.

Slagerij Taveirne Holstein

Holstein

Dit Friese rund ontstond nadat Friese en Bataafse runderen met elkaar gekruist werden, en groeide uit tot een geweldig melkras. Dit rundvlees wordt gekenmerkt door de grovere vezelige textuur en de door vet gemarmerde karakteristieken.